jueves, 10 de mayo de 2012

EL GRUP DELS VUIT (G-8)


Els esforços internacionals continuen, malgrat totes les circumstàncies, sobre la base de les dades dels científics de l'ONU. Per això, agrupats en el G-8, els líders dels vuit països més rics del món, en la seva reunió del 31 d'octubre al 8 de novembre de 2005, van tractar justament l'escalfament global, en un esforç més per trobar acords sòlids sobre aquest tema. S'anticipa ja la negativa d'Estats Units a signar acords sobre aquest tema, però la pressió internacional segueix augmentant.

El Grup dels Vuit es va crear el 25 de març de 1973 i ho integren Alemanya, Itàlia, França, Regne Unit, Canadà, Estats Units, Japó i Rússia; mentre que els cinc països convidats són Brasil, Xina, Índia, Sud-Àfrica i Mèxic.
Durant aquesta reunió es busca dissenyar estratègies per combatre el problema, mitjançant polítiques de foment a l'ús de tecnologies netes per a la generació d'energia, així com crear condicions favorables per a negociacions futures dins del marc de l'Organització de les Nacions Unides (ONU).
Amb aquesta reunió, el tema de l'escalfament global és reconegut com un dels grans problemes emergents del món actual, que requereix de més i millors accions de la comunitat internacional. Com la pobresa i la fam, la carrera armamentista i la pau al mig Orient.



Scorecards 2009. Los países del G8 a examen.

www.wwf.es

Publicado el 01 julio 2009  |  0 Comments
El informe elaborado por WWF y Allianz SE, elaborado por Ecofys, puntúa según sus políticas de cambio climático a los principales ocho países industrializados y a los cinco más importantes en desarrollo. El ranking de los estados con mejores políticas sobre clima lo lidera Alemania, mientras que Canadá se encuentra en última posición. En medio están Reino Unido, Francia, Italia, Japón, Rusia y EEUU. Analizando a España con los mismos criterios, se obtiene una puntuación que sitúa a nuestro país por detrás de Japón y por delante de Rusia, EEUU y Canadá.

No hay comentarios:

Publicar un comentario